Technolodzy żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje fachowe
(2)
Publikacje naukowe
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia dla dorosłych
(2)
Autor
Barone Caterina
(1)
Barłowska Joanna Bogusława
(1)
Błaszczak Agnieszka (tłumacz)
(1)
Caruso Gabriella
(1)
Caruso Giorgia
(1)
Delia Antonino Santi (1945- )
(1)
Laganà Pasqualina
(1)
Mazzù Francesco
(1)
Melcarne Lucia
(1)
Parisi Salvatore (1970- )
(1)
Szulc Tadeusz (1942- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Dzieci
(6817)
6-8 lat
(4713)
9-13 lat
(3784)
0-5 lat
(3004)
Młodzież
(2192)
Technolodzy żywności
(-)
14-17 lat
(1692)
Szkoły wyższe
(1057)
Szkoły podstawowe
(345)
Szkoły średnie
(323)
Rodzice
(171)
Dorośli
(170)
Menedżerowie
(155)
Lekarze
(138)
Prawnicy
(112)
Radcy prawni
(101)
18+
(100)
Adwokaci
(98)
Nauczyciele
(95)
Przedsiębiorcy
(86)
Sędziowie
(86)
Urzędnicy
(86)
Pracownicy naukowi
(78)
Psycholodzy
(52)
Licea
(49)
Studenci
(44)
Pedagodzy
(41)
Szkoły ponadgimnazjalne
(40)
Fizjoterapeuci
(38)
Prokuratorzy
(38)
Psychoterapeuci
(38)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(36)
Pracownicy samorządowi
(35)
Specjaliści ds. kadr
(35)
Programiści
(34)
Szkoły ponadpodstawowe
(33)
Ekonomiści
(32)
Inżynierowie
(31)
Księgowi
(31)
Gimnazja
(30)
Informatycy
(28)
Logopedzi
(26)
Specjaliści ds. marketingu
(25)
Kobieta
(24)
Lekarze rodzinni
(22)
Pracodawcy
(21)
Niewidomi
(19)
Pracownicy socjalni
(19)
Doradcy podatkowi
(18)
Kosmetolodzy
(17)
Psychiatrzy
(17)
Nauczyciele akademiccy
(16)
Aplikanci
(15)
Inwestorzy indywidualni
(15)
Inżynierowie budownictwa
(15)
Policjanci
(15)
Ratownicy medyczni
(15)
Przedszkola
(14)
Terapeuci zajęciowi
(14)
Politycy
(13)
Położne
(13)
Notariusze
(12)
Pediatrzy
(12)
Dermatolodzy
(11)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(11)
Grupa wiekowa Dzieci
(11)
Klasa 4.
(11)
Bibliotekarze
(10)
Dietetycy
(10)
Dyrektorzy szkół
(10)
Klasa 2.
(10)
Neurolodzy
(10)
Socjolodzy
(10)
Technikum
(10)
Architekci
(9)
Chirurdzy
(9)
Literatura polska
(9)
Nauczyciele języka polskiego
(9)
Trenerzy i instruktorzy sportowi
(9)
Analitycy ekonomiczni
(8)
Biegli rewidenci
(8)
Doktoranci
(8)
Farmaceuci
(8)
Ginekolodzy
(8)
Klasa 1.
(8)
Klasa 7.
(8)
Osoby w wieku starszym
(8)
Pracownicy pomocy społecznej i pracy socjalnej
(8)
Audytorzy wewnętrzni
(7)
Chorzy
(7)
Dietetycy i żywieniowcy
(7)
Inspektorzy ochrony danych
(7)
Klasa 3.
(7)
Komornicy sądowi
(7)
Logistycy
(7)
Nauczyciele przedszkoli
(7)
Weterynarze
(7)
11-14 lat
(6)
Doradcy personalni
(6)
Dziennikarze
(6)
Endokrynolodzy
(6)
Temat
Biofilmy
(1)
Jakość żywności
(1)
Mikrobiologia
(1)
Mleko
(1)
Pałeczki okrężnicy
(1)
Produkty mleczne
(1)
Składniki odżywcze
(1)
Technologia żywności
(1)
Toksyny i antytoksyny
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Opracowanie
(1)
Praca zbiorowa
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(2)
Biologia
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Tajemnice mleka / Tadeusz Szulc, Joanna Barłowska. - [Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu], copyright 2020. - 251 stron : fotografie, ilustracje, mapy, wykresy ; 25 cm.
Mleko to najdoskonalszy i najbardziej kompletny pokarm, jaki stworzyła natura - Hipokrates. Mleko symbolizuje eliksir życia, boski pokarm, pokarm ducha, a także: uzdrowienie, odrodzenie, oczyszczenie, nieśmiertelność, błogosławieństwo, wtajemniczenie, prawdę, mądrość, dobroć, szacunek, płodność, obfitość, dobrobyt. Już w końcu trzeciego tysiąclecia p.n.e. lekarz sumeryjski z Mezopotamii, w najstarszej „farmakopei”, wymienia mleko w grupie leków dla ludzi. Wszystkie ssaki produkują mleko jako pełnowartościowy, jedyny pokarm dla potomstwa w pierwszym okresie życia po urodzeniu. Jego skład jest zróżnicowany i do-stosowany do potrzeb potomstwa poszczególnych grup i gatunków zwierząt...
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej